Book Contents

Book Index

Projekty

Modul Projekty se používá pro řízení projektů. Projektové řízení je vhodné použít:

U projektu lze naplánovat a sledovat časový harmonogram, náklady a výnosy. Dále lze evidovat požadavky na projekt, rizika projektu, partnery a členy projektu, přiřadit kódy zakázek.

Každý, kdo se projektu účastní jako Člen projektu, má přiřazenou roli. Role má přiřazen seznam oprávnění, které má člen s touto rolí v daném projektu.

Strukturu projektu tvoří Etapy a plánované činnosti. Etapa představuje časový úsek, v rámci kterého se plánují jednotlivé činnosti. U menších projektů, u kterých není nutné víceúrovňové členění, lze vytvořit jen etapy nebo jen plánované činnosti. Etapy a plánované činnosti lze označit jako Milník.

K etapám a plánovaným činnostem se přiřazují Zdroje. Tyto zdroje se zobrazují ve Frontě práce a lze k nim vytvářet Výkaz práce - záznam o činnosti na projektu.

pic_3588

Obr.: Stromové menu modulu Projekty

Pokud s projekty pracujeme v knize Moje otevřené projekty, práva na projekty se vyhodnocují dle projektových rolí. Moje otevřené projekty se zobrazují vždy ve stavu Filtr, uživatel vidí nepotvrzené projekty (ve zvolené knize), ke kterým je přiřazen (prostřednictvím svázané kontaktní osoby).

Pokud s projekty pracujeme v knize Projekty, práva na projekty se vyhodnocují dle uživatelských práv a zobrazují se všechny projekty ve stavu Kniha.

Obdobně je tomu v knihách Moje otevřené etapy / plánované činnosti - Etapy / plánované činnosti, Moje fronta práce - Fronta práce a Moje výkazy práce - Výkazy práce.