Book Contents

Book Index

Texty k dokladům a číselníkům

Pro rychlejší vkládání libovolně dlouhého textu k hlavičce či patičce dokladu se používají záložky Text hlavičky a Text patičky (pro doklady) nebo Obchodní text a Interní text (pro číselníky), případně záložka Text pro položky dokladů.

pic_3839

Obr.: Text hlavičky ve stavu Prohlížení

pic_3840

Obr.: Text hlavičky ve stavu Změna

Výše uvedené texty zadáváme v číselnících nebo dokladech ve stavu Změna. Vybereme jazyk, pro který pak nadefinujeme text. Můžeme postupně vybírat jazyky a následně text zapsat nebo můžeme stisknout tlačítko Předloha. Po stisku tohoto tlačítka dojde ke zobrazení dvou oken. V pravé části se zobrazí výchozí text. V levé části vybereme jazyk a po stisku tlačítka Přenést v pravé části se obsah této části nakopíruje do levé části. Tuto část pak můžeme dále editovat nebo uložit.

pic_3841

Obr.: Editace textu pomocí Předlohy

Modré zatržení označuje jazyky, pro které existuje jazykový překlad textu.

pic_4753

Obr.: Text s nadefinovanými jazyky

Texty můžeme nadefinovat v html formátu nebo jen v textové podobě. Do Html se přepneme tlačítkem pic_793i (Html) nebo zkratkou Shift+Ctrl+H. Do textové podoby pak tlačítkem pic_795i nebo klávesami Shift+Ctrl+T.

Text můžeme vkládat také pomocí tlačítka pic_794i (šablona). V knize Jazykových dodatků vybereme příslušnou šablonu. Pokud má jazykové překlady, pak se do vytvářeného textu dostanou i jazykové překlady tohoto textu. Pokud chceme vkládat text ze šablony a zároveň chceme, aby již existující text v textu dokladu zůstal, použijeme tlačítko pic_873i (přidat ze šablony).

Ve stavu Změna je přístupné také tlačítko pic_963i(načtení ze souboru). Funkce Načtení ze souboru je určena výhradně k načtení textových souborů ve formátu "plain text" nebo HTML.

Pozn.: Pokud soubor používá dvoubajtové kódování textu a není uveden BOM, může dojít k problémům s detekcí ne-ASCII znaků.