Book Contents

Book Index

Verzování polí

Některá pole v K2 lze verzovat. To znamená, že se k určitému datu uloží hodnota daného pole. Tato pole jsou označena ikonami:

pic_373i

Umožňuje nastavení platnosti záznamů uložených v historii. Ukládá se pouze datum, nikoliv čas. K jednomu datu může být vždy jen jeden záznam. Změnou data se rovněž upraví jméno uživatele, který editaci záznamu provedl. Údaje jsou seřazeny chronologicky a je možné je smazat klávesou F8. Editovat nebo mazat záznam může jen uživatel, který má právo na Změnu časově platných záznamů.

Tato funkčnost se využívá u polí, které mají legislativní význam (např. změna názvu firmy, změna IČO na kartě Dod./Odb., nebo změna sazby DPH na kartě Zboží). Nabývají platnosti vždy k rozhodnému datu, který se liší od data, kdy jej zadáváme do systému K2. Dle platnosti záznamů se pak např. tisknou správné údaje v dokladech. Při tisku dokladů s historickým datem je rozhodné datum pro vyhodnocení u faktury datum účetního případu, u ostatních dokladů datum vystavení.

pic_372i

Jedná se o přehled historie změn pole. Zaznamenává se datum včetně času. Uživatel nemůže měnit datum a čas v historii. Pokud uživatel provede další přepsání pole do 9s nemusí být změny zaznamenány.

Stisknutím těchto tlačítek se zobrazí formulář Historie pole, do kterého se ukládají předešlé záznamy z tohoto pole.

Book Contents

Book Index

Úkoly

Modul Úkoly slouží k přehledné evidenci úkolů a spouští se ze stromového menu Moje kancelář - Úkoly.

V nastavení úkolů je možné zvolit, které úkoly může uživatel vidět a editovat. Lze nastavit, aby uživatelé viděli pouze úkoly, ve kterých vystupují jako zadavatel nebo řešitel a ostatní úkoly budou zahvězdičkované. Vhodným filtrováním si uživatel může zobrazit úkoly, které ještě nejsou splněny a které je potřeba vyřešit. Jednotlivé záznamy v knize Úkoly lze potvrzovat, potvrzený záznam již nelze editovat a je považován za ukončený.

Pozn.: U vlastních zaměstnanců je nutné propojit Kontaktní osobu s uživatelem. Toto propojení provádí většinou správce IS K2. Při zadávání úkolů do pole Zadavatel se bude vyplňovat již automaticky přihlášený uživatel.

Book Contents

Book Index

Nastavení polí úkolu

Kniha Nastavení polí úkolu slouží pro volbu a nastavení polí, které budou zobrazeny v knize Úkoly. Pole, které si zde uživatel navolí budou k dispozici na záložce Základní údaje knihy Úkoly.

Záložka Nastavení polí úkolu obsahuje následující pole:

pic_2351_2021.png

Obr.: Nastavení polí úkolu

Pole úkolu

Programem jsou přednastavené základní pole a další pole je možné vložit pomocí nástroje K2 designer.

Book Contents

Book Index

Kniha Úkoly

Na záložce Seznam v knize Úkoly jsou evidovány všechny vytvořené úkoly všech uživatelů. Úkol chápeme jako požadavek na nějakou činnost, která má být uskutečněna. Úkoly lze provázat s doklady IS K2. Tuto provázanost je možné sledovat v knize Úkoly na záložce Přílohy jednotlivých úkolů. S úkoly je možné provázat veškeré doklady IS K2, které mají k dispozici záložku Přílohy. Provázanost daného dokladu s Úkoly lze tedy vidět také na záložce Přílohy u daného dokladu. Úkol lze propojit s jedním dokladem IS K2. Doklad je však možné provázat s několika úkoly.

pic_2354_UI.png

Obr.: Kniha Úkoly

Nový úkol je možné v knize vytvořit standardním způsobem, např. pomocí klávesy Insert. V knize Úkoly můžeme také pracovat s filtry. Uživatel může použít tovární filtr, nebo si vytvořit vlastní filtr. Jednotlivé záznamy v knize Úkoly lze potvrzovat. Potvrzený záznam již nelze měnit a úkol je považován za ukončený.

Pro změnu stavu úkolů v univerzálních formulářích slouží klávesová zkratka Ctrl+Alt+F5.

Potvrzení

Alt+F2

Potvrzení záznamu. Potvrzený úkol již není možné měnit.

Změna stavu

Ctrl+Alt+F5

Změna stavu úkolu. Požadovaný stav vybíráme z číselníku Stavy.

Stornováno

F8

Záznamu je nastaven stav Storno a dostane příznak bitmapou storno. Úkol může stornovat pouze zadavatel úkolu.

Základní údaje

Na záložce Základní údaje knihy Úkoly jsou uvedeny veškeré informace o konkrétním úkolu.

pic_2355_UI.png

Obr.: Úkoly - Základní údaje

Popis polí:

Zadavatel

Skutečný zadavatel úkolu do programu. Vybíráme z číselníku kontaktních osob. Do tohoto pole se automaticky doplní vlastní kontaktní osoba uživatele.

Řešitel

Aktuální řešitel úkolu. Toto pole informuje o tom, kdo právě pracuje na řešení úkolu. Pole je odkazem do knihy Kontaktní osoby. Změnou řešitele dochází k předání konkrétního úkolu.

Popis

Popis úkolu.

Druh

Pole pro určení druhu úkolu. Hodnotu je možné vybrat z knihy Druh. Pole slouží k rozčlenění úkolů.

Stav

Toto pole informuje o aktuálním stavu úkolu. Hodnotu do pole vybíráme z knihy Stav. Pokud jsou stavy úkolu řízeny doplňují se hodnoty do tohoto pole automaticky při práci s úkoly a využití dostupných funkcí.

Partner

Možnost zadání partnera, se kterým je tento úkol spojen. Pokud vyplníme partnera, potom se v poli Kontaktní osoba nabízí seznam všech kontaktních osob, které jsou k partnerovi přiřazeny (zobrazí se filtr kontaktních osob).

Kontaktní osoba

Kontaktní osoba, která je s tímto úkolem spojena. Po výběru kontaktní osoby se automaticky doplní pole Partner, pokud je na kartě kontaktní osoby zadán.

Termín splnění

Možnost zadání data a času pro termín splnění úkolu.

Plánovaný čas

Čas odhadovaný na vyřešení úkolu.

Skutečný čas

Skutečný čas spotřebovaný na vyřešení úkolu.

Splněno v %

Procentuální odhad stavu rozpracování konkrétního úkolu.

Nadřízený úkol

Toto pole slouží pro připojení k jinému úkolu, pod který tento spadá. Tímto způsobem je možné vytvářet strukturu úkolů.

Zadáno

Datum a čas vytvoření úkolu.

Zahájeno

Datum a čas zahájení řešení daného úkolu.

Splněno

Datum a čas splnění úkolu.

Kontaktní osoba

Kontaktní osoba, která je s tímto úkolem spojena. Po výběru kontaktní osoby se automaticky doplní pole Partner, pokud je na kartě kontaktní osoby zadán.

Doklad

Doklad (přijatá faktura, poskytnutá záloha, zakázka...), který je úkolu přiřazen.

Úkolům je umožněno připojovat libovolné druhy a typy Komentářů, případně můžeme využít Textu hlavičky či Textu patičky.

Podřízené úkoly

Na této záložce je uveden seznam všech podřízených úkolů. Jsou zde zobrazeny všechny úkoly, které jsou na daný úkol napojeny.

pic_2570_UI.png

Obr.: Podřízené úkoly

Přílohy

Na tuto stranu úkolů je možné, stejně jako v jiných dokladech IS K2, vkládat dokumenty, doklady nebo procesy. Bližší popis práce s touto stranou je uveden v kapitole Základní číselníky a podpůrné moduly - Přílohy - Propojení a odkazy.