Book Contents

Book Index

Změny customizací

Book Contents

Book Index

Sjednocení názvů property, metod a konstant zveřejněných z jádra do K2 skriptu

Ve verzi K2 iris došlo ke změnám jádra systému a to v oblasti přepisu a sjednocení názvů property, metod a konstant zveřejněných z jádra do K2 skriptu. Toto přejmenování vychází z pravidel a konvencí, které byly definovány. Zároveň se rozšířil slovník používaných názvů. Tomuto přepisu říkáme standardizace IS K2.

Provedené změny mají velký dopad na speciální úpravy IS K2. Abychom tyto dopady zmírnili, vznikl tento text, který se detailně zabývá přechodem na verzi K2 iris, včetně popisu všech kroků, které je nutné provést. Samozřejmostí je popis definovaných pravidel a konvencí, které by bylo vhodné dodržovat i v případě implementace speciálních úprav u zákazníků.

Book Contents

Book Index

Typová kontrola v parsování parametrů skriptu

Od verze K2 iris.01 dochází při překladu skriptů i ke kontrole typu parametrů. Tzn. kontroluje se, zda v parametru typu "string" je opravdu string, pokud ne, překladač K2 skriptu vyhodí chybu.

Book Contents

Book Index

Workflow v návrháři objektů

Od verze K2 iris.01 byl zrušen parametr PRODUCTFROMNO, který sloužil pro workflow nad vlastním datovým modulem, který byl vytvořený pomocí návrháře objektů.

Nově lze přímo v návrháři objektů nastavit schopnost "Workflow produkt". Tímto způsobem lze mít workflow pro více datových modulů, vytvořených přes návrhář obejktů.

pic_7506.png

Nová schopnost v návrháři objektů - Workflow produkt

Pokud je parametr PRODUCTFROMNO použiván, reinstalace přebere hodnotu z tohoto parametu a srovná data v K2. Po dokončení reinstalace je ale nutné ručně nastavit schopnost "Workflow produkt" pro datový modul obsažený v parametru PRODUCTFROMNO .

Book Contents

Book Index

Přejmenování konstant a metod

Ve verzi K2 iris.02 došlo k opravě chybně přejmenovaných konstant a metod. Po přechodu z verze K2 iris.01 na K2 iris.02 si prosím zkontrolujte, zda tyto konstrukce nemáte použité ve svých speciálních úpravách. Pokud ano, bude skript nepřeložitelný a je nutné opravit dle uvedených změn.

Tyto změny mají vliv pouze na verzi K2 iris.02, na kterou se přechází z verze K2 iris.01.

Seznam změn:

Konstanty

 

 

 

 

 

Property, funkce

Book Contents

Book Index

Ostatní změny ve verzi

Book Contents

Book Index

Rozdělení vybraných polí na kartě Dod./Odb. na prodej, nákup a multi company

Do verze K2 iris došlo k rozdělení vybraných polí na kartě Dod./Odb. na samostatnou hodnotu v prodeji a nákupu. Nově je také možnost u těchto vybraných polí definovat hodnotu polí zvlášť pro různé multi company. Rozdělení se týká polí:

Na samostatnou hodnotu v nákupu a prodeji byla rozdělená pole:

Byla smazána pole:

Byla ponechána pole:

Vznikla nová pole:

V inicializaci verze se kopíruje historie polí (u polí, která je měla) do nových polí rozdělených podle firem.

Nová pole jsou naplněna společnou hodnotou z pole starého vyjma Povolených způsobů platby a Povolených způsobů dopravy v nákupu (jsou ponechána prázdná).

O tyto změny bude třeba upravit speciály u zákazníků, které výše zmíněná pole používaly.

Book Contents

Book Index

Zrušení pole SCB na dokladech (BankCodeNumber)

Do verze K2 iris bylo odebráno pole SCB (BankCodeNumber) z níže vyjmenovaných tabulek:

Povinná inicializace

Všechny tyto případy jsou zapsány do logu v adresáři K2: SetupLogs\TDeleteDocumentFieldSCB.

Číslo banky se tedy bude získávat na základě přiřazené banky na dokladu.

Bude potřeba projít speciální skripty, které používaly odebrané pole a místo něj použít BankCodeNumberCalc.

Book Contents

Book Index

Zrušení sestav pro kontroly zaúčtování

Byly zrušeny sestavy s kontrolami zaúčtování pohledávek, závazků a plateb, záloh a plateb, skladů a majetku (KK_Fa_PL.AM, KK_Fa_PLX.AM, Asset_CheckPosting.AM, KK_U_Skl.am, KK_U_SklX.am, KK_U_Skl_sql.am a CheckPosting_Advance_Payments.am). Sestavy byly nahrazeny funkcemi v K2.

Dále byla zrušena sestava CVAT_SEZ01.am (sestava nad Kontrolou zaúčtování DPH byla nahrazena novou sestavou) a skript CVAT_SetUserParams.pas (nahrazen novým skriptem pro nastavení kontroly zaúčtování DPH do plánovače).

Book Contents

Book Index

Cenové skupiny

V číselníku cenových skupin byla přidána možnost zneplatňovat záznamy. Zároveň pole "Id" v číselníku cenových skupin může být od verze K2 iris.01 větší než původních 255. Může mít vliv na speciály.