Book Contents

Book Index

Předinstalační příprava

Aby při reinstalaci proběhly všechny konverze korektně, je potřeba výchozí verzi řádně připravit. Jedná se hlavně o doplnění důležitých informací ke konvertovaným strukturám. Této části přechodu na novou verzi říkáme Předinstalační příprava. Kde přípravu nalezneme, co všechno obsahuje a jaké jsou předpoklady přechodu, naleznete popsáno v následujícím textu.

Upozornění

Předinstalační přípravu je nutné udělat jak na verzi K2 ori.05.

Nutné a doporučené předpoklady pro přechod

Následuje popis předpokladů, které by měly být splněny, aby došlo k co největší konverzi všech speciálních úprav. U některých předpokladů jde hlavně o doporučení a závisí na správci, jak důkladně IS K2 na přechod připraví.

Výchozí verze

Hlavním předpokladem k přechodu na novou verzi, je číslo výchozí verze. Je nutné nejprve přejít na verzi K2 ori.05, kde je připravena předinstalační příprava. Z nižší verze není možné na verzi K2 ori reinstalovat.

Stav konvertovaných struktur

Všechny zákaznické úpravy – skripty, sestavy, NO, formuláře apod., musí být před samotnou reinstalací funkční na verzi K2 ori.05. V případě skriptů, sestav apod. se jedná zejména o jejich přeložitelnost. Pokud nebude některá část funkční, pak se při konverzi ignoruje, čímž zůstane v původním stavu a její překlad se musí dořešit ručně. Na nové verzi již není možné tuto konverzi dodatečně provést.

Spuštění přípravy - Reinstalační manažer

Předinstalační příprava je implementována v nástroji Reinstalační manažer, který je dostupný ze stromového menu – Správce / Systém / Reinstalační manažer.

Před samotnou reinstalací, je nutné v reinstalačním manažeru vybrat hlavního klienta (mandanta) pro reinstalaci. Dále se vybírá i na jakou verzi bude reinstalaci probíhat, v tomot případě se vybere možnost "vyšší generace (2023)".

pic_7444.png

Obr. Reinstalační manažer - předinstalační příprava - K2 ori