Book Contents

Book Index

Etapy / plánované činnosti

Knihy Etapy / plánované činnosti a Moje otevřené etapy / plánované činnosti jsou určeny pouze pro prohlížení etap a plánovaných činností. Nelze je zde tedy editovat. Lze je spustit ze stromového menu Projekty - Etapy / plánované činnosti.

Kniha Moje otevřené etapy / plánované činnosti se zobrazuje vždy ve stavu Filtr, zobrazí se nepotvrzené etapy / plánované činnosti k projektům, ke kterým je uživatel přiřazen jako člen projektu (prostřednictvím svázané kontaktní osoby).

V knize Etapy / plánované činnosti se zobrazují všechny etapy / plánované činnosti.

pic_3675

Obr.: Kniha Moje otevřené etapy / plánované činnosti

Přiřazené zdroje

Na záložce Přiřazené zdroje jsou zobrazeny přiřazené zdroje etapy/plánované činnosti a ve spodní části obrazovky se zobrazují výkazy práce, týkající se přiřazeného zdroje, na kterém stojí lokátor. Pokud je zde více přiřazených zdrojů, pak se tedy mění zobrazení výkazů práce v dolní části obrazovky podle vybraného zdroje.

pic_3605

Obr.: Etapy projektu - Přiřazené zdroje

pic_3606

Obr.: Formulář Zdroje

Výkazy práce

Na záložce Výkazy práce se zobrazují všechny výkazy práce týkající se všech přiřazených zdrojů etapy/činnosti.

pic_4586

Obr.: Výkazy práve přiřazených zdrojů

Funkce nad knihou Etapy / plánované činnosti

F7

Zobrazí se projekt - základní údaje.

Shift+F8

Zobrazí se Gantt.

Book Contents

Book Index

Fronta práce

Zdroje, přiřazené k etapám / plánovaným činnostem, se pracovníkům zobrazují ve frontě práce.

Kniha Moje fronta práce se zobrazuje vždy ve stavu Filtr, uživatel vidí nepotvrzené zdroje v závislosti na přiřazené roli (a jejích oprávněních) v projektech. V případě, že má uživatel otevřenu knihu Moje fronta práce a v knize potvrdí záznam, pak tento záznam okamžitě po potvrzení ze zobrazí zmizí.

V knize Fronta práce se zobrazují všechny zdroje, přiřazené k etapám projektů (ve stavu Kniha).

pic_3608

Obr.: Moje fronta práce - kniha

Přes akci Vykázat práci se vytvoří nový výkaz práce.

Základní údaje

Záložka základní údaje nese informace potřebné pro vytvoření výkazu práce. Fronta práce = přiřazený zdroj na etapě/činnosti.

pic_4598

Obr.: Fronta práce - základní údaje

Výkazy práce

Záznamy o činnosti na projektu se evidují ve Výkazech práce.

Kniha Moje výkazy práce se zobrazuje vždy ve stavu Filtr, uživatel vidí výkazy práce v závislosti na přiřazené roli (a jejích oprávněních) v projektech.

V knize Výkazy práce se zobrazují všechny výkazy práce (ve stavu Kniha).

pic_3609

Obr.: Moje výkazy práce - kniha

Nový výkaz práce vytvoříme:

pic_4585

Obr.: Odvod práce

Výkazy práce - základní údaje

Ve výkazu práce je zobrazena Fronta práce a Zdroj a je možné vyplnit také další pole.

pic_7262

Obr.: Výkaz práce - 1. strana

Popis vybraných polí:

Doklad

Číslo dokladu přiřazené programem, pole nelze editovat.

Fronta práce

Doplní se do dokladu při jeho vytváření, po jeho uložení již nelze měnit.

Zdroj

Zdroj, který práci vykonal.

Dokončeno

Subjektivní hodnocení dokončenosti této fronty práce.

Vykázáno efektivně

Počet vykazovaných hodin. Na výkazu práce nelze vykázat víc, než bylo naplánováno, pokud není v knize projektu zatrženo zatržítko Povolit vykázat více než je plánováno.

Pokud je v knize projektů zatrženo Dvojí vykazování (vykázané/skutečné), pak se vedle Vykázáno efektivně zobrazuje ještě pole Vykázáno skutečně.

pic_7263

Obr.: Dvojí vykazování

Fakturace probíhá na efektivně vykázané hodiny.

Ceny

Ceny se dosazují dle zdroje. Mohou být definovány přímo na zdroji, na projektu (cena zdroje je pro daný projekt smluvena jinak) nebo na zboží.

Ručně zadat ceny

Zatržítko umožní ručně editovat nákladovou a prodejní cenu na výkazu.

Nákladový zdroj

Pokud se jedná o nákladový zdroj, pak se při vykázání eviduje pouze částka bez množství nebo času. Tedy Prodejní a Nákladová cena. Zatržením dojde k úpravě formuláře výkazu práce.

Na základě množství ve výkazech práce se aktualizuje skutečný čas na etapách/pl. činnostech a skutečný čas a množství na zdrojích etap/pl. činnonnostech.

Výkaz práce se může odkazovat také na jiný zdroj projektu než bylo naplánováno v Etapě/činnosti, což lze využít např. v případě skupinového zdroje, kde na výkazu práce poté bude zdroj obsažený ve skupinovém zdroji.

Při změně zdroje na výkazu práce se mění také jednotka zdroje na výkazu práce, pokud je jiná, než byla u původního zdroje.

Pokud se vykazuje ve stejném typu jednotky (časová, množstevní, nákladová) jako je plán (než má přiřazený zdroj = fronta práce), ale vykazuje se tedy jiný zdroj, pak se započte vykazovaný počet jednotek jen pokud je nalezen poměr mezi nimi (nastavení se provádí v knize Projekty - Poměry jednotek).

Pokud se vykazuje v jiném typu jednotky než je plán, tak se nezapočte vykazovaný počet jednotek, započtou se pouze náklady a výnosy.

Hromadné akce

Nad Výkazy práce je možné spustit akci Přepočet výkazů práce, která po změně cen (např. u zdrojů projektu) výkazy práce přeuložíí a tím se upraví i sumy cen na projektu.

Sestavy

Sestavy nad Výkazy práce naleznete v Katalogu sestav.