Book Contents

Book Index

Mzdy

Tento modul řeší komplexně personální a mzdovou agendu organizace včetně návaznosti na jiné moduly v rámci informačního systému K2, například vazbu na účetnictví nebo do modulu financí. Vhodnou volbou výstupní sestavy lze splnit požadavky na evidenční, statistické, či jiné výkazy požadované státními úřady a institucemi nebo vlastní organizací.

DIAGRAM - Mzdy

Obr.: Schéma modulu Mzdy

Knihy Mzdových dokladů - nastavení prvního výpočtu mezd v knize

Knihy mzdových dokladů je možné otevřít ze stromového menu Základní data - Knihy mzdových dokladů nebo Správce - Systém - Správa knih - záložka Mzdové doklady.

Výpočet mezd probíhá vždy v každé knize samostatně. Knihy zde představují mzdové účtárny - útvary zaměstnavatele, ve kterých je vedena evidence mezd nebo platů zaměstnanců. Je zde tedy potřeba mít vytvořeno tolik knih, kolik má zaměstnavatel mzdových účtáren.

.pic_4265

Obr.: Správa knih - Mzdové doklady

pic_7225

Obr.: Knihy Mzdových dokladů - Výchozí nastavení

Popis polí:

Uživatelsky nastavená perioda posledního zpracování mezd

Při vytvoření nové knihy je potřeba nastavit periodu posledního zpracování mezd. Tím je řečeno, od které periody se budou mzdy v této knize počítat. Pokud je např. počátek zpracování mezd v Lednu 2017, je nutné zde nastavit periodou Prosinec 2016. Hodnota je poté vždy aktualizována uzavřením knihy v každé další periodě.

Nastavení by mělo proběhnout vždy pouze jednou - před počátkem zpracování mezd v každé knize!

Perioda posledního zpracování mezd

Nelze uživatelsky měnit. Perioda je zde nejprve dosazena po vytvoření knihy - stejná hodnota jako v uživatelsky nastavené periodě zpracování mezd. Poté je zde vždy aktualizována uzavřením knihy v každé další periodě.

Počet period, kdy už je pracovní vztah dávno ukončený

Zde se nastavuje počet period, do kolika se po ukončení pracovního vztahu budou ještě vytvářet mzdové doklady pro případné doplatky, jak dlouho po ukončení tedy pracovní vztah ještě bude vstupovat do výpočtu mezd. Implicitně je zde nastaveno 18. Hodnotu je možné libovolně upravit. Při nastavení této hodnoty na 1 se mzdové doklady po ukončení pracovního vztahu již nebudou vytvářet vůbec.

Povolený počet měsíců výpočtu zaměstnanců po uzavření knihy

Počet udává, v kolika periodách je možno zaměstnance spočítat od poslední uzavřené periody. Implicitně je zde hodnota 2.

Zablokování knihy

Je potřeba zatrhnout, pokud se v knize již nebudou dále počítat mzdy. Kniha je poté vyřazena z různých kontrol na uzavřenost (neovlivňuje bitmapy ve Mzdových periodách, mzdových složkách..) apod.

Mzdová složka spouštěná automaticky výpočtem

Předvyplněná systémová mzdová složka potřebná k automatickému výpočtu mezd.

Mzdová složka pro přenášení proměnných mezi jednotlivými průchody výpočtu

Předvyplněná systémová mzdová složka potřebná k automatickému výpočtu mezd.

Nekopírovat nastavení analytických os z dokladu do výstupních položek

Při nastavení zatržítka se analytické osy z třetí strany mzdového dokladu (třetí strana knihy Mzdové údaje) při kontrolním výpočtu nedosazují do výstupních mzdových složek. Implicitně (při nezatrženém zatržítku) se osy do výstupních složek dosazují. Nastavení se týká všech mzdových dokladů - ovlivňuje chování celé knihy mzdových dokladů.

Automaticky zaúčtovat do knihy

Při výpočtu knihy v knize Mzdovéh údaje se automaticky vytváří záznam do knihy Zaúčtování mezd pro počítané mzdové období.

Pokud je zde nastavena kniha pro účtování, pak dojde při výpočtu knihy ve Mzdových údajích také automaticky k zaúčtování tohoto vytvořeného dokladu v Zaúčtování mezd, tedy mzdy se automaticky při výpočtu knihy rovnou také zaúčtují.

Pokud by zaúčtování neproběhlo z důvodu chyby (chybné nastavení, účty, osy pod.), pak bude v chybovém protokolu po výpočtu mezd zobrazeno, že k zaúčtování dokladu z důvodu chyby nedošlo.

Implicitní nastavení analytických os

Údaje zde nastavené se dosazují při kontrolním výpočtu do analytických os na výstupních mzdových složkách. Děje se tak pouze tehdy, pokud tyto údaje nejsou vyplněny jinde, kde má jejich nastavení přednost (přímo na vstupní mzdové složce, v pracovních úkolech nebo na třetí straně mzdových údajů).