Book Contents

Book Index

Nepovinné

Seznam nepovinných funkcí spouštěných jednotlivými tlačítky:

Book Contents

Book Index

Notifikace wkf kroku

Inicializace Notifikace wkf kroku spouští skript, který zatrhne pole Posílat notifikace u všech kroků všech postupů, které nebyly deaktivovány (s výjimkou kroků Začátek a Konec).

Book Contents

Book Index

Import míst

Spuštěním funkce Import míst se provede inicializace číselníku míst, obcí, regionů a PSČ ze souboru České pošty. Zároveň se pokusí doplnit chybějící obce v číselníku místo. Konverze se spouští opakovaně.

Book Contents

Book Index

Konverze míst

Spuštěním funkce Konverze míst se provede nepovinná konverze ze starší tabulky (MESTO) do nových tabulek pro místa a obce. Zároveň se pokusí doplnit chybějící obce v číselníku místo. Konverze se spouští opakovaně.

Book Contents

Book Index

Příznaky ZAK a OBV

Spuštěním funkce Příznaky ZAK a OBV se provede kontrola a správné nastavení příznaků podřízených dokladů v hlavičce ZakázkyObjednávky vydané. Má význam při přechodu z verze 135 a nižší, kdy byly podřízené doklady (jejich existence/potvrzenost) řešeny černými písmenky. Inicializaci je možné spustit dodatečně i opakovaně.

Book Contents

Book Index

Naplnění mzdových číselníků

Nepovinná inicializace verze, která naplní mzdové číselníky z Excelů uložených v adresáři Supportfiles/Lang5. Inicializaci je potřeba spustit, pokud je vytvořen nový mandant, ve kterém se bude využívat modul Mzdy.

Pro tuto inicializaci je nutný mít nainstalovaný Excel.

Jedná se o tyto číselníky a excely:

ZUJ

Legislativa_Vyhlasky_259-2011_Sb_Priloha_k_vyhlasce.xls

CZ-ISCO

Klasifikace_CZ_ISCO_2014.xls

Číselník států pro ELDP

SPS_TYP_441.xlsx

NUTS4

SPS_TYP_343.xlsx

Book Contents

Book Index

Import mzdové legislativy

Import mzdové legislativy se používá v lednu pro import legislativních úprav v rámci legislativních změn k 1.1.

Pro usnadnění importu parametrů mezd, mzdových složek, mzdových konstant a skupin mzdových složek je na formuláři Inicializace verze tlačítko Import mzdové legislativy.

Na formuláři je nutné vybrat Mzdové období, do kterého import proběhne a dle zatržítek určit, co se bude importovat:

Soubory ve správném tvaru je nutné mít uloženy v adresáři K2\SupportFiles\PayrollLegislation. V případě reinstalace na verzi s novou legislativou zde budou uloženy automaticky. V případě importu legislativy do verzí bez reinstalace bude nutné zde soubory po stažení z webu uložit.

Book Contents

Book Index

Konverze kódů obcí

Konverze kódu obcí z excelu.

Book Contents

Book Index

Duplicitní adresy Oracle

Funkce provede výmaz duplicit v poli PSČ a Obec na Oracle.

Smaže duplicity v Oracle databázi vzniklé kvůli chybějícímu/vypnutému indexu nebo kvůli zapnuté Case-Sensitive vlastnosti u tabulek MESTO a TOWNCODE. Po odstranění duplicit znovu vytvoří potřebné indexy.

Book Contents

Book Index

Městské obvody

Doplnění městských obvodů do číselníku obcí pro daň z nemovitosti.

Book Contents

Book Index

TimeStamp Initialization

Kontrola a korekce klíčů na TimeStamp-ech.

Book Contents

Book Index

Přesun inventur

Inventury v nižších verzích neměly knihy. V rámci reinstalace na verzi K2 Move jsou stávající inventury naplněny do první nalezené Knihy skladů (podle čísla). Tato nepovinná inicializace umožňuje inventury přesunout do jiné požadované knihy skladů. Přesun lze provést pouze do knihy, ve které ještě neexistuje žádný doklad inventury.

Book Contents

Book Index

Kontrola číslování adres

Funkce Kontrola číslování adres prohledává všechny tabulky v K2, kde se vyskytuje odkaz do adres a kontroluje duplicitu těchto odkazů jak uvnitř samotné tabulky, tak vzájemně mezi všemi tabulkami K2 a zároveň provádí kontrolu čísel odkazů, které neodkazují nikam (tzv. sirotci, číslo neexistuje v tabulce Address).

Funkce zapisuje nalezené nekorektnosti do logovacího souboru AddressDupl.log v adresáři příslušné firmy. Zapisuje se nejen duplicitní číslo adresy, ale i číslo pole adresy v příslušné tabulce, číslo tabulky a obsah všech polí primárního klíče každé tabulky, aby byly případné nekorektnosti v tabulkách dohledatelné.

Book Contents

Book Index

Inicializační přepočet statistik

Jde o přepočet tabulky pro statistiku na základě jiné logiky použité pro vyhodnocení analytických os v účetnictví. Přepočet statistiky může trvat delší dobu, proto je zařazen v nepovinných inicializacích. Spuštění přepočtu je nutné provést před zahájením práce v modulu účetnictví.

Book Contents

Book Index

Kódy států

Jedná se o nepovinnou inicializaci, která naplňuje číselník Státy.

Spuštěním inicializace se do číselníku Státy doplní dalších 222 států a vyplní se kód A3, N3 a název.