Book Contents

Book Index

Hlavní kalendář

V hlavním kalendáři rozlišujeme dva typy kalendářů:

Možnosti zobrazení:

pic_3540

Obr.: Hlavní kalendář

V kalendáři jsou data poskytovatelů rozčleněny dle barev. Po najetí myší na konec řádku poskytovatele, se zobrazí ikona pic_767i a po kliknutí na tuto ikonu se rozbalí nabídka. Každému poskytovateli jak z Osobních kalendářů, tak K2 kalendářů je možné přiřadit barvu nebo ikonu pro lepší přehlednost. Poskytovatele je možné z nabídky smazat, jeho data pak nebudou zobrazovány. Poskytovatele můžeme kdykoliv znovu přidat. Nový záznam k danému poskytovateli přidáme pomocí volby v rozbaleném menu "Vytvořit událost".

Zobrazení dat v kalendáři je dále řízeno zaškrtávacím políčkem u poskytovatele. Pokud je poskytovatel dat vložen do kalendáře, ale není pole zaškrtnuto, pak se data nezobrazí.

Dvojklikem myši na konkrétní události se dle poskytovatel dat události zobrazí formulář pro zobrazení záznamu. Události osobních kalendářů se zobrazí v zjednodušených formulářích.

Události kalendářů dat založených na dokladech K2 mají dvojí režim zobrazení. Pokud je kalendář spuštěný webovým klientem v rámci IS K2, pak se otevře záznam přímo v plném klientovi K2. Pokud je kalendář resp. webový klient spuštěný samostatně, pak se otevře záznam v režimu webového klienta.

Změnit datum a čas události je možné přetažením myší události do jiného dne nebo roztažením do více dnů a tím ovlivnit jak počátek, tak konec události.

V Osobním kalendáři je možné takto měnit pouze záznamy, které vytvořil sám uživatel.

V kalendáři založeném na datech K2 je možné:

Poskytovatelé kalendářových dat, kteří mají popis šedou barvou, pak jejich zobrazení dat je k dispozici pouze pro prohlížení. Není možné je měnit, přesouvat ani vytvářet nové události.

Book Contents

Book Index

Osobní kalendář

V kalendáři je možné zobrazovat data kalendářů exchange. Nového poskytovatele, pomocí kterého budou data zobrazena, přidáme pomocí tlačítka pic_769i. Volbou tlačítka se otevře kniha Osobních kalendářů, ve které je možné vybrat a přidat do hlavního kalendáře již vlastní založený kalendář, cizí sdílený kalendář nebo založit nový. Výběr kalendáře se provádí klávesou ENTER.

pic_3542

Obr.: Seznam dostupných poskytovatelů osobních kalendářů

Nový osobní kalendář je možné vytvořit pomocí tlačítka Nový.

pic_3543

Obr.: Detail - založení nového poskytovatele osobního kalendáře

Základní údaje - popis polí:

Email

Platný email

Uživatelské jméno

Uživatelské jméno

Heslo

Heslo

Sdílené osoby

Kontaktní osoby, kterým bude kalendář sdílen.

Dvojklikem myši v prázdném místě konkrétního dne (hlavního kalendáře), je možné vytvořit novou událost (která bude synchronizována) do osobního kalendáře.

Pic_3546

Obr.: Nová událost osobního kalendáře

V záhlaví formuláře je uvedeno, do kterého osobního kalendáře bude událost uložena.

Základní údaje - popis polí:

Předmět

Název události

Místo konání

Místo konání

Datum a čas zahájení

Datum a čas zahájení události

Datum a čas ukončení

Datum a čas ukončení události

Celodenní událost

Příznak, zda se jedná o celodenní událost.

Text události

Podrobný popis události

Povinní, nepovinní, zdroje

Emaily účastníků události, kteří se mají dané události zúčastit. Těmto osobám přijde pozvánka na událost do jejich kalendáře.

Při vytváření nové události je možné stisknutím tlačítka Opakování nadefinovat zda a jakým způsobem se má událost do kalendáře zapsat opakovaně.

pic_3547

Obr.: Nastavení opakování události

Book Contents

Book Index

K2 kalendář

K2 kalendáře si uživatel v prostředí K24web může vybrat pouze z již nadefinovaného seznamu. Poskytovatelé K2 kalendářovoých dat se vytvářejí v IS K2 plném klientovi, jak je uvedeno v kapitole Poskytovatelé kalendářových dat. Popis těchto kalendářů by měl být vhodně pojmenovaný, aby uživatel věděl, na základě jakých dat a omezujících podmínek je vytvořený a jestli je určený pro hlavní kalendář nebo knihu K2.

V kalendáři K2 lze zobrazit jakýkoliv hlavičkový záznam uložený v IS K2, jehož datový modul má smysluplné datumové pole, díky kterému bude možné nadefinovat šablonu resp. poskytovatele kalendářových dat.

pic_3544

Obr.: Seznam kalendářů založených na datech K2