Book Contents

Book Index

ISIR Justice

ISIR Justice umožňuje nahlédnout do insolvenčním rejstříku, ve kterém lze vyhledat dlužníky, proti kterým bylo zahájeno insolvenční řízení. Funkce je dostupná v knize Odb./Dod., Partnery a Personální údaje. Vstupním údajem je IČO nebo rodné číslo.

Book Contents

Book Index

Nastavení služby ISIR Justice v IS K2

K výsledkům analýzy a hodnocení služby Insolvenční resjtřík lze přistupovat také prostřednictvím IS K2. Před použitím je však nutné provést správné nastavení a mít nastavené právo Finance\Sužby hodnocení zákazníků\Nastavení služby ISIR Justice. Nastavení této služby se provádí prostřednictvím funkce č. 1161 Správce - nastavení služby ISIR Justice. Tato funkce je zařazena ve stromovém menu modulu Finance - Základní data. Po spuštění této funkce se zobrazí formulář Nastavení služby ISIR Justice.

pic_3913

Obr.: Formulář Nastavení služby ISIR Justice

Pokud chce firma funkci ISIR Justice využívat, musí v tomto formuláři zatrhnout zatrhávací pole Služba ISIR Justice které je přístupné jen tehdy není-li aktivní funkce ISIR Creditcheck. Aktivací služby se do knihy Dod./Odb,.Partnerů a Personálních údajů na 0. stranu zařadí nový sloupec, který bude sloužit pro zobrazení ikon hodnocení ISIR Justice u jednotlivých subjektů. Tento sloupec je po zatržení parametru součástí implicitních sloupců knihy. Dále se na 1. straně karty zákazníka, partnera a personálních údajů zobrazí tlačítko ISIR Justice pro provedení hodnocení službou a prostor pro zobrazení výsledku prostřednictvím semaforů.

Pole Expirace hodnocení slouží pro zadání doby, která je považována za aktuální pro hodnocení zákazníků. Po vypršení zde zadané lhůty veškeré semafory hodnocení u subjektů budou šedé. To je signálem pro uživatele, že je nutné provést hodnocení znovu. Záleží čistě na zákazníkovi, jakým způsobem bude tuto možnost využívat. Pokud nechce zobrazovat hodnocení jako neaktuální, zadá do tohoto pole vysoké číslo.

Book Contents

Book Index

Systém ISIR Justice v IS K2

Systém ISIR Justice je aktivní a lze jej používat (tedy je-li zatrženo pole Služba ISIR Justice ve funkci Nastavení služby ISIR JusticeCreditcheck) jen v případě, že není aktivní funkce ISIR Creditcheck. Pokud má být služba aktivní, je potřeba nejprve vypnout funkci ISIR Creditcheck.

V IS K2 je služba ISIR Justice k dispozici v knize Dod./Odb., v knize Partneři a v knize Personální údaje. Jednotlivé zákazníky, partnery a zaměstnance v těchto knihách lze hodnotit hromadně pomocí rozšiřujících modulů. Partnery lze touto funkci hodnotit i bez existence karty zákazníka. Jedná se o sledování informací týkajících se výhradně insolvenčního řízení.

Pro hromadnou aktualizaci, tzn. pro hromadné hodnocení subjektů službou ISIR Justice byl vytvořen v IS K2 rozšiřující modul. Jedná se o modul Aktualizace ISIR Justice. Tento modul může uživatel využívat obdobným způsobem jako skripty nebo sestavy. Tzn. je nutné zařadit jej do knihy Sestav (F9), a to výběrem ze seznamu všech standardních skriptů a sestav.

Po jeho spuštění se v knize Dod./Odb., Partnerů nebo nad knihou Personální údaje zobrazí u všech českých subjektů, které jsou v jednom ze stavů insolvence semafor pic_351i. Subjekty nenalezené v ISIR Justici a subjekty nalezené v ISIR Justice se stavy VYRIZENA, MYLNÝ ZÁP., ODSKRTNUTA, PRAVOMOCNA budou mít zelenou fajfku, Vstupní hodnotou partnery a zákazníky je IČO, pro zaměstnance pak rodné číslo.