Book Contents

Book Index

Průvodce pro přechod na verzi K2 luna

Book Contents

Book Index

Předinstalační příprava

Book Contents

Book Index

Minimální verze k přechodu

Pro reinstalaci na verzi K2 luna.01 je nutné přecházet z verze K2 mia.05 a vyšší.

Book Contents

Book Index

Zrušení podpory FastCentrik

Byla odstraněna databázová tabulka ZBOTREE a záznamy z číselníků SPESRT a VAZBA pro podporu napojení FastCentrik (původní strana E na zboží).

Odstraněny zároveň související položkové moduly na datovém modulu zboží (ISTree, ISWeb, ISRelatedCategory, ISGoodCategory, ISSelectedTree).

Po instalaci již tato data nebudou dostupná, pokud jsou využívána je potřeba je před reinstalací přenést jinam.

Book Contents

Book Index

Kontrola použití starého mzdového modulu

V Reinstalačním manažerovi je před spuštěním reinstalace nutno zatrhnout volbu Souhlasím se smazáním starého mzdového modulu. Pokud byl starý modul používán, objeví se log se seznamem mandantů, kde byl starý modul používán.

Při reinstalaci na verzi K2 luna dochází ke smazání starého mudulu mezd, který nebude od této verze přístupný ani pro prohlížení.

Prohlížení starého modulu mezd je umožněno naposledy ve verzi K2 mia. Do verze K2 mia.05 byl pro tyto účely přidán parametr K2.ini ALLOWOLDPAYROLLMODULE. Jeli parametr nastaven na hodnotu 1, povoluje pouze právo na prohlížení starého modulu mezd.

Book Contents

Book Index

Zrušení doplňkových polí a tabulky DOPLNPOL

Od verze K2 luna byla zrušena podpora doplňkových polí. Tabulka DOPLNPOL je přejmenována na DEL_DOPLNPOL, aby se data dala ještě dodatečně použít.

Co je potřeba provést pro zachování dat:

1. Na verzi nižší, tedy nejpozději K2 mia, je potřeba všechna pole nahradit v rozšíření souborových modulů. Ve stromu Správce – Systém jsou dvě položky. Jedna slouží pro rozšíření dat, druhá pro conf. Pokud rozšíření pro conf není ve stromu, protože používáte starší verzi K2, je možné jej přidat jako položku do oblíbených. V parametru funkce se musí uvést hodnota 1. Je vhodné rovněž do názvu dopsat CONF.

pic_5005.png

Obr.: Vytvoření zástupce rozšíření souborových modulů pro CONF

Jak postupovat při vytváření polí je popsáno v Rozšíření souborových modulů.

POZOR! V rozšíření souborových modulů je použito číslo tabulky, zatím co v doplňkových polích je použito číslo datového modulu. Proto je při převodu vhodné použít návrhář objektů, kde se dají obě hodnoty dohledat.

pic_5006.png

Obr.: Přenos polí do externích doplňkových

U červených šipek na obrázku Přenos polí do externích doplňkových dochází ke změně, modré zůstávají.

2. Pro případné vazby, které jsou definovány v externích doplňkových polích, je potřeba vytvořit registrované funkce.

V registračním skriptu bude podobný řádek:

RDSAdd('VazbaNaZakaznikovi.pas', True, cD_Zakaznik, rfaDM_DefineLinks, 0, 1);

Skript 'VazbaNaZakaznikovi bude obsahovat definici vazeb:

AddVazba(AktDM, 2000, tvSpestr, SPS_Typ_SkupZakazn, 0, 0, True, True);

Nebo:

AddDynamicLink(cD_Zakaznik, [AktDM[2001]], True); Tento způsob lze použít pouze pro tabulky s jednosegmentovým primárním klíčem.

3. Konverzi dat lze provést buď skripty, nebo SQL dotazy. Skripty během návrhu využívají kontrolu překladu, a tak je zaručena aspoň částečná bezpečnost. Pokud se použije SQL dotaz, není zaručeno, že během tvorby dotazů, zejména změn čísel modulů a polí, nedojde k nechtěné záměně.

Zřejmě nejčastější způsob, jak naplnit EX pole bude pomocí SQL dotazů, který bude vypadat takto:

UPDATE ZAKAZNIK z
SET
[EX_UKName] = (
SELECT [Hodnota]
FROM DOPLNPOL
WHERE
[E_] = 86 AND
[Typ] = 0 AND
[Rada] = ‘‘ AND
[Ci] = z.[Cis] AND
[Pole] = -2001

Tento dotaz není určitě optimální, ale ukazuje, jak by měla být data převedena do nových polí. Variant může být samozřejmě více, včetně kombinace se skriptem. Číslo pole je v databázi určeno jako -2000 - (číslo pole z definice). Pole Hodnota musí být v některých případech upraveno a přetypováno tak, aby typově odpovídalo novému EX poli.