Book Contents

Book Index

Parametry mezd

Seznam proměnných, do kterých se během výpočtu ukládají mezivýsledky. Distribuují se reinstalací nebo souborem PrDefault.xml v adresáři firmy. Uživatelé mají možnost si přidat své proměnné. Tuto funkci nalezneme ve stromovém menu Mzdy - Parametry mezd.

Změny provedené v nastavení Parametrů mezd se projeví vždy po znovu otevření knihy Mzdové údaje (tedy v případě, se se změny provedou při otevřené knize Mzdové údaje, pak je třeba tuto zavřít a otevřít znovu).

Pomocí funkce Export a import dat je možné provést export nebo import Parametrů mezd. Při importu nedochází k importu nastavení zatržítek v Parametrech mezd.

pic_4096

Obr.: Export a import - Parametry mezd

Book Contents

Book Index

Parametry výpočtu

Nastavením parametrů výpočtu lze ovlivnit chování při výpočtu mezd.

pic_3345

Obr.: Parametry výpočtu

Popis polí:

Vypnutí kontroly na přegenerování MS předvýpočtem

Některé mzdové složky mají v definici nastaveno, že se mají vygenerovat a naplnit výpočtovými daty jen při prvním průchodu předvýpočtem. Opakované předvýpočty už nemají na takovou složku vliv, aby bylo možné ji uživatelsky měnit a opakovaný předvýpočet změny nezrušil. Zatrhnutí křížku toto omezení ruší.

Vypnutí kontroly existence registrovaných funkcí

Implicitně je zapnutá kontrola, jestli registrovaná funkce použitá ve výpočtu existuje. Pokud je křížek zaškrtnutý, pak může dojít k volání registrované funkce, která neexistuje a výpočet skončí chybovým hlášením.

Vypnutí zápisu proběhlého výpočtu do změn

Implicitně se do změn zapisuje, že proběhl výpočet. Křížek toto vypíná.

Book Contents

Book Index

Parametry uživatele

Chování knihy Mzdových údajů pro uživatele lze ovlivnit nastavením některých zatržítek v Parametrech uživatele, které se nacházejí ve stromovém menu Správce - Parametry - Parametry uživatele.

pic_2384

Obr.: Parametry uživatele - Personalistika a Mzdy

Popis používaných zatržítek:

Editace uzavřených period

Po zatržení tohoto parametru, je uživateli umožněno editovat uzavřené periody.

Platné také pro změnu záznamů hromadným zápisem. Pokud se nacházíme v uzavřené periodě režimu 'Změna', informuje nás o tom text v horní části formuláře.

Editace výstupních MS

Po zatržení tohoto parametru je uživateli umožněno editovat Výstupní mzdové složky na šesté straně Mzdových údajů. Dojde-li k ruční editaci výstupní mzdové složky na šesté straně, program zapíše, kdo a kdy změnu prováděl.