Book Contents

Book Index

Skupiny mzdových složek

Skupina mzdových složek představuje výčet mzdových složek s nějakým společným znakem. Skupiny jsou zavedeny proto, že je potřeba do některých sestav (hlavně statistiky, např. ISPV , Plnění povinného podílu OZP) sčítat hodnoty určitých výstupních mzdových složek a to jak standardních tak uživatelských.

Skupina MZDL-HODOST - složky v ní zařazené se objeví v části Evidence pracovní doby na Mzdovém listu v sekci Ostatní. Tato sekce je na Mzdovém listu jen tehdy, jestliže je použita nějaká mzdová složka zařazená do skupiny MZDL - HODOST.

Stačí vytvořit nebo naimportovat skupinu a mzdovou složku do ní zařadit. Skupiny, do kterých je složka zařazená, můžeme vidět a také editovat na straně Další nastavení Mzdových složek v číselníku.

pic_5816

Obr.: Skupiny mzdových složek - kniha

pic_5817

Obr.: Skupiny mzdových složek - základní údaje

Popis zatržítek:

Upozornit při importu

Pokud bude skupina mzdových složek součástí importu, pak při zatržení tohoto zatržítka bude po importu v logu vypsáno upozornění. Import se provede.

Blokovat při imporu

Pokud bude skupina mzdových složek součástí importu, pak při zatržení tohoto zatržítka nebude importována, i když bude pro import označena. Po importu bude v logu zapsáno, že import nebyl proveden.

Book Contents

Book Index

Fukce nad knihou Skupiny mzdových složek

Pomocí funkce Import skupin mzdových složek je možné provést import skupin ze souboru. Po spuštění funkce se zobrazí formulář pro import:

pic_5820

Obr.: Import skupin mzdových složek

Přepsat stejné skupiny mzdových složek - pokud importní soubor obsahuje skupiny mzdových složek, které již v systému jsou, budou přepsány na novou verzi

Po stisku OK na formuláři se zobrazí seznam skupin mzdových složek načtených ze souboru a import do systému se provede pomocí Importovat:

pic_5822

Obr.: Import skupin mzdových složek

Book Contents

Book Index

Hromadné akce nad knihou Skupiny mzdových složek

Pomocí hromadné akce je možné provádět export skupin mzdových složek do *.XML souboru:

pic_5823

Obr.: Export skupin mzdových složek